Pomyślałem, że dodam kolejną aktualizację -- mój zestaw QR-E Pro x2 rzeczywiście może konsekwentnie pokonywać strome wzniesienie, jeśli użyję taśmy antypoślizgowej 3M. Jak zauważył EMGX, może się ona zużywać dość szybko, ale odkryłem, że po obniżeniu ciśnienia w oponach o około 10 psi i mocniejszym dociśnięciu do opony większa powierzchnia styku wydaje się spowalniać zużycie -- na tyle, że taśma antypoślizgowa wystarcza na około miesiąc. Co jest w porządku na razie, ponieważ rolka, którą zamówiłem, została pocięta na około 30 pasków.
Doświadczyłem całkowitej awarii w drodze do domu po tym, jak urządzenie działało w deszczowy poranek... w ciągu dnia roboczego woda najwyraźniej dostała się do połączeń micro-USB z silnikiem Qiroll i skorodowała/zwarła elementy. Wyczyściłem OK środkiem do czyszczenia styków w domu, a po wyschnięciu poprawiłem połączenia i wypełniłem je smarem dielektrycznym... jak dotąd wszystko w porządku.
Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że to świetny produkt, ale jestem tak samo zdziwiony, jak zawsze, że nie ma fabrycznego wspomagania pedałowania i że uznali, że micro-USB to dobre złącze zewnętrzne. Obie rzeczy byłyby tak tanie i proste do naprawy.